Over ons Modern door traditie

Een sterke onderneming

Van 1870, ons geboortejaar, werkt tegenwoordig niemand meer bij Lensing, tenslotte hanteren wij een schappelijke pensioengerechtigde leeftijd. Wie er echter wel bij ons werkt – en wat er bij ons sinds die tijd zoal gebeurd is, dat kunt u op deze pagina lezen.

 

Ons team

  • All
  • Geschäftsführung
  • Verkauf Dortmund
  • Verkauf Münsterland
  • Verkauf Niederrhein

Johanna Lonnemann

Bedrijfsleider

+49 231 9059 2000
+49 231 9059 8211
Johanna.Lonnemann@lensingdruck.de
Deutsch, Englisch

Peter Grummel

Klantenadviseur

+49 2561 697 26
+49 2561 697 29
Peter.Grummel@Lensingdruck.de
Deutsch, Niederländisch

Andreas Herick

Klantenadviseur

+49 2561 697 30
+49 2561 697 29
Andreas.Herick@Lensingdruck.de
Deutsch

Vestigingen

Traditie en pragmatiek: In Ahaus werken drie klantenadviseurs in onze eerbiedwaardige ruimtes. De ligging nabij de Nederlandse grens (nog geen 15 minuten met de auto) en de kennis van het Nederlands maken deze vestiging tot de spil voor de business met onze Europese buren. Onze zetel in Dortmund ligt slechts 5 minuten van de afrit Dortmund Kley. Hier vindt u de productie (behalve rotatieoffset) en ons complete team.

 


Vestiging Ahaus

Ahaus

van-Delden-Straße 6-8
48683 Ahaus
Telefoon: +49 2561 697 20
Route

Alleen klantenservice

Dortmund

Feldbachacker 16
44149 Dortmund
Telefoon: +49 231 9059 2000
Route

Leveringstijden: 06:00 Uhr – 18:00 Uhr

150 jaar geschiedenis

Hoe het allemaal begon

Wanneer Heinrich Lensing in 1870 een boekhandel in Dortmund opent, kan nog niemand vermoeden welke afmetingen zijn onderneming zou gaan aannemen. Hoewel de stamvader van onze onderneming reeds kort na de opening al de drang heeft om te groeien, in 1876 gaat namelijk met de Tremonia (Lat.: Dortmund) de eerste krant met een oplage van 3.000 de deur uit. In 1885 sluit de Dortmunder Volkszeitung zich aan bij het portfolio, de boekhandel wordt uitgever. In 1914 wordt de oplage van 40.000 aangetikt –ter vergelijking: Dortmund heeft in die tijd een kwart miljoen inwoners.

Geen ideologische overname

In 1919 komt de huidige Münsterland Zeitung bij de uitgeverij, toen als Ahauser Kreiszeitung. Tijdens de Nazi-dictatuur verzet de Tremonia zich succesvol tegen de ideologische overname, het uitgeven ervan wordt altijd weer verboden. Hiertegen kan het moedig strijdende team zich steeds weer verzetten, maar bij bombardementen wordt de uitgeverij tegen het einde van de oorlog volledig vernietigd.

Co-auteur van de grondwet

Terwijl de Ruhr Nachrichten direct na de oorlog het uithangbord van de uitgeverij wordt, wordt de zoon van de oprichter van Tremonia, Lambert Lensing jun. (rechtsvoor) lid van de Bondsdag en in de parlementaire raad gekozen. In deze functie schrijft hij mee aan de grondwet van de Bondsrepubliek Duitsland.

Een grote sprong vooruit

Begin 1970 heeft de Ruhr Nachrichten een oplage van bijna 270.000. In de jaren daarna neemt de uitgeverij verdere regionale kranten over, neemt zij voor de eerste keer deel aan radiozenders, gaat natuurlijk online en houdt zij zich bezig met de bezorging van brieven. Sinds haar oprichting maakt Lensing Druck deel uit van deze succesvolle firma die al meer dan een eeuw als familieonderneming wordt geleid. 

Lensing Druck

In beide vestigingen is de zelfstandige drukkerij inmiddels een vast onderdeel. In Dortmund, Feldbachacker, is niet alleen het merendeel van de geëngageerde klantenadviseurs werkzaam, hier wordt ook geproduceerd. Sinds 2018 onder andere met een spectaculaire Heidelberg HD XL 106-9 + lak.

Lensing Media

Een verbondenheid met voordelen voor allen
Lensing Media is en een echte multiplayer met als kernpunt lokale media. De circa 1000 medewerkers zorgen er dagelijks onder andere voor dat in de regio de Ruhr Nachrichten, de Dorstener Zeitung, de Haltener Zeitung, de Münsterland Zeitung evenals toonaangevende advertentiebladen op tijd op de mat liggen. 

En net als de drukkerij behoren ook briefpostdiensten, touroperators en vakbladen hiertoe. Talrijke digitale bedrijfsonderdelen winnen steeds meer terrein.

Website: Lensing Media

 

Wij staan dicht bij onze regio!

Met onze vestigingen in Dortmund en Ahaus hebben wij op twee strategische plekken als werkgever onze verantwoordelijkheden genomen.  En dat moet ook zo blijven. Ons hoofdkwartier in Dortmund werd ooit als drukkerij ontworpen en voldoet voor onze processen aan alle eisen, tot aan de puntjes op de i. Hiertoe behoort ook de uitstekende ligging in de buurt van de snelweg, waardoor niet alleen leveringen gesmeerd verlopen, maar ook onze medewerkers dag na dag waardevolle minuten besparen. Voor Ahaus geldt hetzelfde, alleen is het daar iets mooier. Een drukkerij in onmiddellijke nabijheid van een kasteel is inderdaad iets heel bijzonders. En dat men toch ook hier binnen tien minuten de snelweg heeft bereikt, ligt aan de aangename grootte van Ahaus.

Samen zijn onze vestigingen een duidelijke adhesiebetuiging tot een regio, waarin vanouds de ziel van Lensing ligt. En die ook tegenwoordig als ons thuis voelt.